El pròxim 3 de juliol tindrà lloc al Teatre Avenida de Bocairent la IV Trobada de Ciutats Lectores, on es reuniran representants dels diferents municipis que formen part d’aquest programa.

Organitzada per FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura amb el suport de l’àrea de cultura de la Diputació de València, la iniciativa Ciutat Lectora proposa la implantació estratègica i planificada d’un programa de motivació lectora a l’àmbit municipal de cada localitat participant mitjançant la creació d’un Consell de Lectura Municipal i l’assessorament de tècnics especialistes. En l’actualitat conformen aquest projecte Alberic, el Puig, Bocairent, Corbera, Xeraco, Marines, Paiporta, Utiel, l’Alcúdia i Crevillent.

Els assistents a aquesta jornada podran gaudir de ponències com Booklife. La biblioteràpia com a eina de suport emocional, a càrrec de la periodista especialista en comunicació literària Laura García, o Llegim? campanya d’animació lectora per a motivar la lectura en família, impartida per Rosa Mengual, directora de la Fundació Bromera per al Foment de la lectura. A més, David Azorín, bibliotecari escolar i community manager, ens parlarà de les xarxes socials com a aliades de les biblioteques i el foment de la lectura.

Igualment, al llarg d’aquest encontre es presentaran les iniciatives desenvolupades durant els últims mesos per les diferents Ciutats Lectores. Tancarà la programació del matí el lliurament del IV Premis Ciutat Lectora, que guardonen els projectes més destacats de l’any i tenen l’objectiu de visibilitzar les accions que s’estan portant a terme per a fomentar i consolidar l’hàbit lector en els municipis participants. D’altra banda, durant la vesprada, es realitzarà una Ruta Literària pel Bocairent Medieval, que tancarà aquesta trobada tan especial.

Aquest programa està integrat dins del Pla Valencià de Foment del llibre i la Lectura 2017-2021 de la Generalitat Valenciana.