Lliurament del 1r Premi “Ciutat Lectora” d’Experiències de Foment Lector
 
El pròxim 20 d’octubre celebrarem al Centre Cultural La Marina del Puig la primera Trobada de Ciutats Lectores on s’aplegaran els membres dels Consells Municipals de Lectura del Puig, Paiporta, Marines, Utiel, Bocairent, Alberic i Corbera; així com representants de Xeraco, l’Alcúdia i Potries, municipis aspirants a adherir-se al projecte.
La jornada la inaugurarà Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València, que estarà acompanyat per Mª Josep Ortega, alcaldessa de Carlet, Marc Oriola i Luisa Salvador, regidor de Cultura i alcaldessa del Puig i Jesús Figuerola, president de FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura.
La cita té la intenció d’esdevenir en un espai de trobada i d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques que inspiren la implementació de noves accions o la millora de les accions que ja estan en marxa. Els assistents també aprofitaran per a treballar conjuntament sobre nous reptes de futur. També comptarà amb la ponència de Marta Roig, bibliotecària i coordinadora del programa Municipis Lectors del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.
També, durant la jornada, es lliurarà el I Premi Ciutat Lectora d’Experiències de Foment Lector que dota econòmicament un projecte escollit entre els presentats per cada una de les ciutats que conformen el programa i que té l’objectiu de visibilitzar les accions que s’estan portant a terme per a fomentar i consolidar l’hàbit lector en les diferents Ciutats Lectores.
Ciutat Lectora (www.ciutatlectora.com) és un programa d’acompanyament per a la implantació, de manera estratègica i programa, d’accions de foment lector adreçades a tota la població. Aquest programa impulsat per FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València dins del Pla Valencià de Foment del llibre i la Lectura 2017-2021 de la Generalitat.